İlaç Şırıngası Jel Dolum Kapatma Kapatma Makinesi
  • Şırınga hacmi (ml): 0,5-50
  • Dolum hacmi(ml): 0-50
  • Dolum doğruluğu: ≤±0,3%
  • Hız (Adet/dakika): 15-20
  • Hız(Adet/saat): 900-1200
  • Toplam güç (Kw): 2.5
  • Basınçlı hava: 0,55-0,75 Mpa 20L/S
  • Genel boyutlar (mm) (U*G*Y): 1450*800*1800
  • Temel makinenin ağırlığı (kg): 650

Dolum & tıpa kapatma makinesine gelince, sekonder paketleme hattı, piston çubuğunun şırınga kovanlarının içine yerleştirilmesi ve şırınga etiketlemesinin yapılması için uygun entegre bir makineden oluşmaktadır.

Önceden doldurulmuş şırıngalar toplu halde titreşimli bir hazneye yüklenir ve daha sonra doğrusal bir besleme oluğuna yönlendirilerek merkezi makine karuseline gönderilir.

Talep edilmesi halinde makine, şırınga namlularını yuvalarından çıkarıp doğrusal besleme oluğuna besleyen ve merkezi taşıma yıldız tekerleğine transfer eden otomatik bir sistemle donatılabilir.

Piston çubuğunun yerleştirilmesi, şırıngaların alınması ve hareket ettirilmesi işlemi gibi, şırıngalara olası herhangi bir zararı önlemek için hassas ve güvenlidir.

Piston çubukları da titreşimli bir kaseden beslenir ve piston çubuğunun vidalanmasını sağlayan merkezi yıldız çarkına aktarılmak üzere tek sıra halinde dizinlenir.

Makineye ayrıca daha sonradan arka stop emniyet sistemi takılması için ilave bir istasyon takılabilir.

dolum kapatma makinesi hakkında yakın resimler.jpg

Şırınga İçin Dolum Kapatma Makinesinin Parametresi

BaşvuruSu bazlı solüsyonu / lapayı / kıvamlı / sıvıyı / jeli önceden doldurulabilen şırıngalara doldurmak ve kapatmak.
Şırınga hacmi (ml)0.5-50
Dolum hacmi (ml)0-50
Dolum doğruluğu≤±0,3%
Hız (Adet/dakika)15-50
Hız (Adet/saat)900-3000
Toplam güç (Kw)2.5
Basınçlı hava0,55-0,75 Mpa 20L/Sn
Genel boyut (mm)
(U*G*Y)
1450*800*1800
Temel makinenin ağırlığı (kg)650
PaketlemeKontrplak kasa

dolum kapatma makinasının düzeni.jpg

şırınga doldurma kapatıcı.jpg

Performans Özellikleri:

1. İnsan-makine arayüzü çalışması, PLC kontrol sistemi, tüp yok, dolum yok/kapak yok.

2. Servo sistem dolumu, dolum hacmi ve hızı insan-makine arayüzünden ayarlanabilir.

3. Jel gibi malzemeler için özel olarak tasarlanmış pompa gövdesi, yüksek dolum hassasiyeti ve uzun kullanım ömrüne sahip ithal seramik malzemeden üretilmiştir.

4. Üretim hattı, 3 parçalı ve 4 parçalı jel tüp setleri gibi tam otomatik montaj ekipmanlarıyla donatılabilir. Üretim hattı modüler tasarıma sahiptir ve tek makineler otomatik olarak üretilebilir.

5. Bu makinenin ana elektrik aksamları tanınmış yabancı markalardır.

6. Makinenin tüm gövdesi, temizlenmesi kolay ve GMP gerekliliklerini karşılayan 304 paslanmaz çelikten yapılmıştır.

Dolum ve Kapatma İçin Kullanılan Şırıngalar Nelerdir?

Bir şırınga, silindirik bir tüp olan namluya sıkıca oturan bir pistondan (modern şırıngalarda aslında bir piston olsa da) oluşan basit bir ileri geri hareket eden pompadır. Piston, tüpün iç kısmı boyunca doğrusal olarak çekilebilir ve itilebilir, bu da şırınganın tüpün ön (açık) ucundaki bir boşaltma deliğinden sıvı veya gazı içeri almasını ve dışarı atmasını sağlar. Şırınganın açık ucu, akışı namluya doğru yönlendirmek ve namludan dışarı çıkarmak için bir hipodermik iğne, bir nozul veya boru ile donatılabilir. Şırıngalar, klinik tıpta sıklıkla enjeksiyon yapmak, intravenöz tedaviyi kan dolaşımına infüze etmek, tutkal veya yağlayıcı gibi bileşikler uygulamak ve sıvıları çekmek/ölçmek için kullanılır.

Önceden doldurulmuş şırıngalar onlarca yıldır piyasada olmasına rağmen son yıllarda, kullanımı kolay olması ve dozaj hatalarını ortadan kaldırmaya yardımcı olması (geleneksel şişelerle karşılaştırıldığında) nedeniyle tıp uzmanları için giderek daha cazip bir seçenek haline geliyorlar.

Şırınga ve iğne pazarındaki sektörler arasında tek kullanımlık ve güvenlikli şırıngalar, enjeksiyon kalemleri, iğnesiz enjektörler, insülin pompaları ve özel iğneler yer alır.Hipodermik şırıngalar, vücut dokularına sıvı veya gaz enjekte etmek veya vücuttan çıkarmak için hipodermik iğnelerle birlikte kullanılır. Bir kan damarına hava enjekte etmek tehlikelidir, çünkü hava embolisine neden olabilir; şırıngadan havayı çıkararak embolileri önlemek, bir hipodermik şırıngayı yukarı doğru tutma, ona vurma ve kan dolaşımına enjeksiyondan önce az miktarda sıvıyı dışarı atma şeklindeki tanıdık görüntünün nedenlerinden biridir.

Bir şırınganın gövdesi plastik veya camdan yapılır, genellikle şırıngadaki sıvı hacmini gösteren kademeli işaretlere sahiptir ve neredeyse her zaman şeffaftır. Cam şırıngalar bir otoklavda sterilize edilebilir. Plastik şırıngalar iki parçalı veya üç parçalı tasarımlar olarak üretilebilir. Üç parçalı bir şırınga, piston ve gövde arasında bir conta oluşturmak için kauçuk uçlu plastik bir piston/piston içerirken, iki parçalı bir şırınga, ayrı bir sentetik kauçuk pistona ihtiyaç duymadan conta oluşturmak için plastik piston ve gövde arasında mükemmel bir uyum oluşturmak üzere üretilir. İki parçalı şırıngalar, üç parçalı pistonları yağlamak için gereken silikon yağı gibi ek malzemelerin girişini önlemek için geleneksel olarak Avrupa ülkelerinde kullanılmıştır. Çoğu modern tıbbi şırınga, yalnızca bir kez kullanıldıktan sonra atılacak kadar ucuz oldukları için plastiktir ve bu da kan yoluyla bulaşan hastalıkların yayılma riskini azaltır. İğnelerin ve şırıngaların yeniden kullanılması, özellikle HIV ve hepatit olmak üzere, intravenöz uyuşturucu kullanıcıları arasında hastalıkların yayılmasına neden olmuştur. Şırıngalar ayrıca diyabet hastaları tarafından da sıklıkla tekrar kullanılır, çünkü günde birden fazla insülin enjeksiyonu ile günde birkaç tane kullanabilirler ve bu da birçok kişi için karşılanabilirlik sorunu haline gelir. Şırınga ve iğne yalnızca tek bir kişi tarafından kullanılsa da, bu uygulama hala güvenli değildir çünkü deriden kan dolaşımına bakteri sokabilir ve ciddi ve bazen ölümcül enfeksiyonlara neden olabilir. Tıbbi ortamlarda, tek kullanımlık iğneler ve şırıngalar çapraz bulaşma riskini etkili bir şekilde azaltır.

Tıbbi şırıngalar bazen küçük çocuklara veya hayvanlara sıvı ilaçları ağızdan vermek veya küçük genç hayvanlara süt vermek için iğnesiz olarak kullanılır, çünkü doz doğru bir şekilde ölçülebilir ve ilacı ölçü kaşığından içmeye zorlamak yerine hastanın ağzına sıkmak daha kolaydır.